Som en blixt från klar himmel slog det mig att vi skulle ut och jogga idag. Inga löften om nytt liv, inget "på måndag",  jag bara snörade på mig dojjorna och drog ut med hunden på en kort joggingtur. Fick broddar av älsklingen i julklapp, som jag hade önskat mig, för att kunna komma igång lite grann redan nu när det är vinter. Annars blir det alltid att jag drar igång till våren, bara för att det känns som att man ska ut och springa på. Det håller i en vecka och rinner sen ut i sanden. Så detta var ett försök att komma igång lite tidigare. En månad tog det drygt att få tummen ur. Hoppas nu bara att jag får ett liknande infall nån fler gång denna vecka. 
 
Jag är en så lat person, men älskar ändå att svettas. Lite som min pappa brukar säga: "Träning är som att slå sig själv i huvudet med en hammare; det är skönt när man slutar". Känner dock nu att det bara blir viktigare och viktigare, med tanke på mitt kommande yrke, att hålla igång och träna för att orka med allt. Känns också bättre nu, för jag vill inte träna för att gå ner i vikt längre. Det har jag redan tagit hand om, vilket dessutom gör det lättare. Utan jag vill träna för att bli starkare, piggare och mer "hållbar". 
 
Nu ska jag nog dra till med några plankor också, innan jag hoppar i duschen för att möta Veronica för lunch på stan. 
Eftersom att jag lyckats ställa tillbaka min inre klocka så kändes det inte alls så farligt att kliva upp tidigt denna söndag för att släppa ut hästarna. Packade med mig frukost och brummade iväg. Släppte ut de små liven och fikade sen frukost i lugn och ro. Tog ett pass på ridbanan i soluppgången efter allt övrigt stallrelaterat var klart. En skön morgon kan man säga, bortsett från de förfrusna små tårna. Men till veckan borde mina thermacell sulor komma, så då slipper jag frysa. 
 
Kom hem och lunchade rester med min älsklig, bakpotatis, mangoraja, skinka och 14-dagars sallad. Det smakar inte fy skam efter flertalet timmars stalljobb, eller en skidtur som gubben hade varit på. Nu ska vi fortsätta tvätta och städa lite. Helt sjukt att klockan bara är tjugo i tolv, hela dagen är ju kvar! :)
Tiden bara flyger förbi! Är nu inne på termin två och allt vad det innebär. Ska alldeles strax brumma iväg till skolan, eller först ska jag hämta två kompanjoner. Var precis förbi Stefans farmor och farfar för att lämna igen en form vi fick  med oss rester i, för en månad sen.. Hade med mig hunden, men han blev kvar. Det är så kul att se hur glad han gör andra utöver mig och S. Vi lever ju med glädjen varje dag, så ibland måste vi faktiskt dela med oss, annat vore ju dumt.
 
Var uppe med tuppen idag, har börjat få in rytmen igen. Måste vara ljusets återkomst som hjälper till. Senaste tiden har jag kunnat och velat sova hur länge som helst, trots att jag egentligen är en sån person som tycker att sova annat än på natten är slöseri med tid. Har hunnit på bibblan och lånat böcker, fixat stallet, handlat och ätit lunch. Skönt! Har bara en lektion idag dessutom, så hela kvällen är ledig. Ska försöka sanera hemmet lite.