Dagen har flytit på. Sitter just nu och väntar på att S ska komma hem från jobbet. På spisen puttrar en köttfärssås gjord på gårdagens tacofärs, morötter och lite extra kryddor, och krossade tomater såklart!

Har precis skrivit klart en liten grej till skolan.

Nu kom gubben hem, dags att koka spagetti!
Idag är det första andvent, ett tag till i alla fall. Jag och en vän skulle åka och shoppa loss på Ikea, men så blev det tyvärr inte. Eller tyvärr och tyvärr? Ni ska få höra.

Jag och S åkte iväg till storheden och handlade lite, fast vi kollade mest. När vi kom hem kom vi på att det var skyltsöndag, så vi bestämde oss för att ta en promenad med vovve upp till stan, som social träning. Vi gjorde misstaget att gå rätt långt, så långt upp som till antikaffären. Och jag gjorde misstaget att jag kikade in, det bästa misstaget i mitt liv än så länge.

Jag förstår egentligen inte hur något så värdsligt som en teservis kan väcka sådana känslor i min kropp. Nu är jag en teservis rikare. En Rörstrand. Från 1800-talet. Jag håller på att forska i vem som har designat den, har än inte packat upp och hittat nån tydlig stämpel. Får göra det nästa helg om inte annat. Lite bilder hoppas jag också få bjuda på, kanske redan imorgon?
Igår kunde man läsa i Norrbottenskuriren om hur veterinär Anna Semren varnar oss hästägare.

Det har varit vanligt många kolikfall nu i höst/vinter än tidigare år. Hösilaget och väderombytet som fortsätter är ingen bra kombination, som gör det svårt att ta hand om höet på rätt sätt.

Ibland önskar jag verkligen att jag hade eget stall, så jag kunde ge pållen vad jag ville. Nu ska jag börja jaga lite torrhö tror jag, och fnula på hur jag skulle kunna förbättra tillvaron för min häst. Jag har ju länge vetat att silage inte är det bästa, men att det var så här allvarligt hade jag ingen aning om.

Här kan ni läsa mer.